Subota, 27. travnja 2024.

Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije na otvorenju izložbe ‘Alpe Adria – srce naive’ u Sloveniji

U sklopu slovenskog kulturnog praznika jučer je u Općini Šentjur održano otvorenje izložbe ‘Alpe Adria – srce naive’ i svečana sjednica kojoj je prisustvovao župan Darko Koren uz slovenskog predsjednika Boruta Pahora te veleposlanicu RH u Sloveniji Vesnu Terzić.

Na samom otvorenju župan Koren zahvalio je svima na doprinosu oko realizacije ove izložbe kao i na već dugogodišnjoj suradnji Županije, Udruge hlebinskih slikara i kipara naive te Društva likovnih stvaratelja Šentjur koji doprinose promociji naivne umjetnosti.

Na izložbi koja je održana u Galeriji Zgornji trg Šentjur predstavljeni su radovi s 3. Međunarodne likovne kolonije “Alpe Adria – srce naive” kao zajednički projekt financiran od strane Koprivničko-križevačke županije i Saveza Alpe Jadran koja okuplja umjetnike iz regija članica Saveza i šire.

Valja istaknuti da je nakon svečane sjednice kojom je obilježen slovenski kulturni praznik, župan Koren u razgovoru s predsjednikom Pahorom imao prilike predstaviti gospodarske i turističke potencijale Koprivničko-križevačke županije te pri tom naglasio važnost likovnog izričaja naivnog slikarstva kao jednog od načina promocije Županije diljem svijeta.

Otvorenju izložbe prisustvovali su i direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski, župan Općine Šentjur Marko Diaci te ostali uvaženi gosti kao i slikari naivne umjetnosti.

Foto: Edi Einspieler / preuzeto s kckzz.hr
zatvori