Petak, 26. travnja 2024.

Tko je zaslužio ovogodišnje županijske nagrade i priznanja? Dajte svoje prijedloge

Koprivničko-križevačka županija poziva građane i pravne osobe da pošalju svoje prijedloge za dobitnike ovogodišnjih županijskih nagrada i priznanja.

I ove godine proglasit će se počasni građanin i dodijeliti nagrade za životno djelo, promicanje ljudskih prava „Mara Matočec“, doprinos ugledu i promociji županije te Plaketa i Zahvalnice.

Županija svoje nagrade i priznanja dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama koje su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dale trajan doprinos i rezultate trajne vrijednosti na unapređenju stanja i razvitku pojedinih područja, odnosno koje su ostvarile izuzetne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačke županije.

Rok za prijedloge ističe 19. siječnja, a detalji poziva mogu se pronaći na internetskim stranicama Županije.

Podsjetimo, prošle godine nagradu za životno djelo dobio je križevački profesor Zoran Homen, a nagradu “Mara Matočec” Tamara Premuš, također iz Križevaca.

Za doprinos ugledu i promociji naše županije nagrađeni su koprivnički obrt za prijevoz i putnička agencija Silvija Turist te Kulturno-umjetničko društvo Molve, dok su Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Mali princ” te koprivnička tvrtka Hangar 18 d.o.o. primili županijske nagrade za iznimno postignuće u protekloj godini.

Zahvalnice su dobili Radio Križevci, Nogometni klub Borac iz Imbriovca, Franjo Barić iz Sigeca te Udruga Sigečko srce i Mješoviti pjevački zbor umirovljenika grada Koprivnice.

Prošle godine prvi puta je dodijeljena Plaketa župana. Dobili su je Klinička bolnica Dubrava, Mile Dedaković – Jastreb i županijska podružnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

zatvori