Petak, 26. travnja 2024.

Ove godine čeka nas više od 160 manifestacija, a ovdje su sve na jednom mjestu

Čak 167 različitih manifestacija bit će održano ove godine u Koprivničko-križevačkoj županiji. Sve one upisane su na 32 stranice Kalendara manifestacija za 2017. godinu kojeg je danas predstavila županijska Turistička zajednica.

Brošura s najznačajnijim događajima u Podravini i Prigorju izdana je na hrvatskom i engleskom jeziku i to u tisuću primjeraka, a svoje mjesto pronaći će u turističkim agencijama, hotelima i drugim smještajnim objektima. Kalendar je objavljen i na internetskoj stranici županijske Turističke zajednice.

Krešimir Blažek. Snimio Marko Posavec.

— Siguran sam i da to nisu sve manifestacije koje će se odvijati u našoj županiji jer još uvijek, nažalost, nismo uspjeli potaknuti sve organizatore događanja da na vrijeme dostave podatke ili ih oni pak zaborave dostaviti. Mi jednostavno ne možemo doći do svih organizatora pa je ovaj kalendar događanja za 2017. godinu izrađen prema prijavama organizatora koje smo dobili — rekao je viši stručni suradnik u županijskoj TZ Krešimir Blažek.

Kao i u prethodnim godinama posebno je predstavljeno 11 velikih manifestacija, među kojima su Renesansni festival, Podravski motivi, đurđevačka Picokijada ili pak Križevačko veliko spravišče.

Snimio Marko Posavec.

Da imamo što za ponuditi turistima smatra koprivničko-križevački župan, ujedno i predsjednik Skupštine županijske Turističke zajednice Darko Koren, no kaže i da prostora za poboljšanja ima još:

— Smatram da je turizam jedna važna grana gospodarstva koja u ovom kontinentalnom prostoru ima velikih mogućnosti i perspektivu, a iskorištavanje tih mogućnosti ovisi o svima nama: o institucionalnom okviru u koji spadaju turističke zajednice, o privatnim investitorima koji bi trebali biti zainteresirani da ulaganjem svojeg privatnog kapitala ostvaruju profit od te djelatnosti, ali i medijima koji su izuzetno bitni u tom sektoru.

Snimio Marko Posavec.

Osim manifestacija, u Kalendaru događanja mogu se pronaći osnovne informacije o našoj županiji, kao i servisne informacije s kontaktima turističkih zajednica, smještajnim kapacitetima, muzejima, turističkim agencijama i svim onim što gosta može zanimati kad dođe u Podravinu i Prigorje.

Spomenimo i da je županijska Turistička zajednica brošuru s događanjima izdala desetu godinu za redom.

Snimio Marko Posavec.
zatvori