Ponedjeljak, 13. svibnja 2024.

Zimski praznici iz snova: Teta Tinka odvela izviđače na bivak

Petnaestero izviđača koprivničkog Odreda Kamengrad provelo je dio školskih praznika na zimskom bivaku u nedalekom Đurđevcu.

Ugostili su ih njihovi kolege iz Odreda Picoki. Kao što to i priliči, upoznali su se s Legendom o Picokima i starim gradom, ali i uživali u najnovijoj đurđevačkoj atrakciji – devama. Mladi Koprivničanci imali su puno pitanja na koja im je spremno odgovarao šaptač devama, a sve pohavale uputili su i domaćinu Niđi. On ih je upoznao sa svim atrakcijama ovog malog podravskog gradića, ali i naučio kako od šatorskog krila načiniti kabanicu.

Osim izleta i upoznavanja Đurđevca, koprivnički izviđači imali su prigode i za usavršavanje izviđačkih vještina. Zajedno s izviđačima Picoka vježbali su na tamošnjoj trim stazi, Klara ih je podučila kako pružiti prvu medicinsku pomoć, pokazali su znanje u ‘pub kvizu’, te pogledali izviđački film ‘Gremo mi po svoje’. Na spavanje su prve večeri išli u 23 sata, a druge u ponoć, no neki su i dežurali jer je trebalo održavati vatru u peći.

Tri dana u Đurđevcu više je nego brzo prošlo i naravno da im se nije išlo doma. Ovaj bivak organizirala je Valentina Lončar, tajnica Kamengrada koja je položila i za vođu družine. Teta Tinka, kako je od milja zovu mali izviđači, ovaj je bivak organizirala doslovce preko noći kako bi klince maknula od televizora i ponudila im da smisleno provedu dio zimskih praznika.

Teta Tinka je na bivaku u Đurđevcu okupila desetero izviđača u dobi od 10 do 14 godina i četvero 17-godišnjih izviđačkih istraživača te njihove domaćine Picoke.

U svemu je uvelike pripomogao i glavni Kamengradov izviđač Renato Sremec koji se pobrinuo za transport koprivničkih izviđača do Đurđevca i natrag.

Pohvalni primjer smislenog provođenja slobodnog vremena, za što se naravno netko trebao angažirati. Ovaj puta bila je to teta Tinka uz Rencovu pomoć.

Ustupila Valentina Lončar.
Ustupila Valentina Lončar.
Ustupila Valentina Lončar.
Ustupila Valentina Lončar.
zatvori