Subota, 4. svibnja 2024.

Studenti socijalnog rada posjetili Centar “Svitanje”

Koprivnički Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje jučer je posjetilo dvadesetak studenata završne pete godine studija socijalnog rada. Uz studente, Svitanje je posjetila i nositeljica kolegija Integrativnog socijalnog rada na Pravnom fakultetu, Studijskom centru socijalnog rada iz Zagreba, prof.dr.sc. Kristina Urbanac.

Posjeta je organizirana u sklopu studentskog putovanja u suradnji fakulteta i ovdašnjeg Doma za odrasle osobe Vizjak, odnosno njegove ravnateljice mr.sc. Nataše Krušelj-Gača, koja je za studente organizirala posjetu nekoliko ustanova socijalne skrbi na području naše i Međimurske županije, a koji su primjer dobre prakse.

Koprivničko Svitanje izabrano je kao predvodnik socijalne reforme na području razvoja usluga u zajednici za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Razvoj novih socijalnih usluga djeci, biološkim i udomiteljskim obiteljima na području županije prezentirao je studentima ravnatelj Svitanja, Milivoj Androlić.

Budući da su znanstvena istraživanja dokazala štetnost odrastanja djece u domovima (koja se najviše očituju u smanjenju kognitivnih sposobnosti i poteškoćama s empatijom i stvaranjem zdravih odnosa) socijalne usluge u zajednici koje provodi Centar Svitanje, značajan su iskorak u razvoju socijalnog rada u Hrvatskoj.

Spomenimo još da su studenti, kao primjer dobre prakse, posjetili i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce”.

Ustupio Centar u zajednici Svitanje.
Ustupio Centar u zajednici Svitanje.
zatvori