Petak, 26. travnja 2024.

Djeca u Knjižnici od sada mogu učiti i – upravljati robotom

Prva radionica robotike pod naslovom ‘Robot u knjižnici’ održat će se danas u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’.

Počinje u 13 sati u Čitaonici tiska na 1. katu, a knjižničarke Dječjeg odjela tom će prilikom zainteresiranima predstaviti mBot robot koji je Knjižnici poklonila udruga Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM nakon radionice održane krajem rujna prošle godine.

Ova prva radionica namijenjena je djeci predškolske dobi i učenicima nižih razreda osnovne škole. Interes je velik i za sudjelovanje je prijavljeno već desetero sudionika.

Polaznici viših razreda osnovne škole mogu se prijaviti za radionicu koja će se održati sljedeći tjedan, u četvrtak 13. siječnja, također s početkom u 13 sati u Čitaonici tiska. Dolazak je potrebno najaviti najkasnije dan ranije (do srijede) u Dječjem odjelu na tel. 622-363, kućni 106, ili e-poštom na [email protected].

Sudionici će biti upoznati s osnovnim funkcijama robota i naučiti kako se programira u programu Scratch, a knjižničarke će im predstaviti i zanimljive aplikacije na tablet računalu.

zatvori