Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Mališani istraživali led i snježne pahuljice, a stariji izrađivali snjegovića i upoznali robota

Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine održana je u subotu u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’. Usprkos jakoj zimi, Pričaonicu je posjetio velik broj mališana s roditeljima i bakama te su s interesom pratili aktivnosti prožete stihovima koje su im, u skladu s vremenskim prilikama, priredile odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta.

Posebno ih se dojmilo istraživanje leda i snježnih pahulja, a one malo starije i izrada snjegovića u društvu roditelja te priča o prijateljstvu “Jedan zimski dan”. Knjižničarka Ida Gašpar predstavila je priručnike s aktivnostima za razvoj djeteta te slikovnice o zimi. Vrijedi istaknuti kako se u ovom programu okupila nova grupa korisnika koja od jeseni prošle godine redovito posjećuje program u kojem se od najranije dobi potiče pozitivan stav prema čitanju, kvalitetnoj građi i pruža podrška roditeljima u odgoju djeteta.

Koprivnička knjižnica je nastavila i s radionicama robotike pa je tako u ponedjeljak polaznicima Pričaonice za predškolce od 4 godine nadalje predstavljen mBot robot. Djeca su naučila koje su njegove osnovne funkcije te su mu s veseljem nadjenula ime. Uz to im je odgajateljica Branka Grudić predstavila tehnologiju proširene stvarnosti. Na nekoliko je stranica oživljen je mačak Sivko čije su emocije animirane uz pomoć aplikacije na tabletu.

Slikovnicu možete posuditi na Dječjem odjelu, dok je aplikaciju moguće besplatno preuzeti u trgovini Google Play na tablete i druge mobilne uređaje. Cilj ovakvih inovativnih programa je djeci približiti korisne sadržaje na novim tehnologijama te ih tako zainteresirati za dolazak u knjižnicu i za postojeći knjižnični fond.

zatvori