Utorak, 14. svibnja 2024.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u ovoj godini planira mnogobrojne aktivnosti

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova će dati potporu humanitarnoj akciji “Darujte osmijeh laticama” koju provodi Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice”.

Odlučeno je to na redovitoj sjednici Povjerenstva na kojoj su utvrđene i ostale aktivnosti koje će realizirati u narednom razdoblju sukladno programu rada za ovu godinu.

Povjerenstvo će isto tako podržati kampanju posvećenu prevenciji i ranom otkrivanju raka vrata maternice “Dan mimoza”, koja se tradicionalno provodi treće subote u siječnju.

Članice i članovi Povjerenstva, kao i suradnice iz Stručne službe, sudjelovat će i na edukaciji za uvođenje načela ravnopravnosti spolova u redovne procese administracije u okviru twinning projekta “Podrška ravnopravnosti spolova”.

S obzirom na to da se približavaju lokalni izbori, predsjednica Povjerenstva Verica Rupčić je naglasila potrebu intenziviranja kampanje “Politika treba žene”. Čelnike svih političkih stranaka na području županije će poticati na poštivanje zakonske odredbe o 40 postotnom participiranju podzastupljenog spola na svim izbornim listama.

Naglasak će biti i na mjestima koja će zauzimati žene na listama, a koja moraju garantirati ulazak žena u predstavnička tijela.

 

zatvori