Petak, 26. travnja 2024.

Policija: Doček je prošao mirno, evo koliko je bilo ozljeda od pirotehnike

Novu 2017. godinu dočekali smo na pristojan način, sudeći prema redovnom dnevnom izvještaju Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Na našem je području u protekla 24 sata zabilježen samo jedan incident i to prometna nesreća. Ona se dogodila oko 16:35 u Koprivničkom Ivancu, na raskrižju odvojka Vinogradske i Koprivničke ulice. Zbog oduzimanja prednosti prolaska sudarili su se osobni i teretni automobil pri čemu je vozač osobnog automobila lakše ozlijeđen, a vozač teretnog “napuhao” je 1,12 promila.

Premda se noćas dobrano pucalo iz pirotehničkih naprava svih vrsta i veličina, policija zasad nema dojava o ozljeđivanjima, doznajemo od policijske službenice za odnose s javnošću Dijane Žagar. Tako je ovogodišnja bilanca zasad znatno bolja od lanjske kada se pirotehnikom ozlijedilo čak 12 osoba, od čega petero teže. Ne može se isključiti mogućnost da će naknadno stići bolničke prijave ozljeda ili da će se žrtve naknadno javiti u bolnicu, kaže Žagar, ali zasad je stanje “pirotehničke sigurnosti” dobro.

Podsjetimo, uporaba pirotehnike II. i III. razreda dopuštena je do 1. siječnja – dakle, više nije. Ako vam je ostalo petardi, spremite ih za iduću godinu ili ih se riješite na neeksplozivan način, na radost kućnih ljubimaca.

zatvori