Subota, 1. lipnja 2024.

IMAMO DOBITNIKE Povedite djecu na predstavu koja će im pokazati zašto je vesela igra važna

Prošle godine obilježilo se 50 godina od smrti Grigora Viteza, začetnika suvremene hrvatske dječje poezije. Kazalište Prijatelj će predstavom ‘Igra se nastavlja’ pokušati pokazati i dokazati da u ovo vrijeme kada se poezija sve manje i čita i piše, Vitezovo djelo još uvijek može djeci biti zanimljivo i privlačno kao i svaka druga dječja igra. Drava.info poklanja vam ulaznice za ovu predstavu za djecu!

Dvije ulaznice za predstavu ‘Igra se nastavlja’ osvojili su Špela Skrt KeserMario Odžić. Čestitamo!

Poezija ne pripada prošlosti i u vrijeme računalnih igrica još uvijek se može uspješno boriti za dječju naklonost. Koliko je pak ona važna u odgoju i obrazovanju djeteta i nije potrebno posebno objašnjavati. Poezija je igra, ali i igrajuća spoznaja. Znanje, racionalno i emocionalno, koje kroz nju dobijamo ostaje u nama cijeli život, lakše u nas “ulazi” a teže se zaboravlja. U tom smislu predstava “Igra se nastavlja” bit će važan doprinos i “osvježivač” predškolskog i školskog približavanja poezije djeci.

Također, u predstavi se ističe važnost same IGRE za razvoj i odrastanje djeteta. Kao i kod drugih živih bića, i kod ljudi igra priprema za život, a u naše vrijeme ona je potpuno zanemarena. Roditelji se očajnički trude da u djecu tijekom djetinjstva “uliju” što više “korisnih” znanja, a veseli dječji smijeh svojstven igri sve se rijeđe čuje. Što je najgore, ono vrijeme koje je i predviđeno za igru pretvara se u samotničko buljenje u ekran. Predstava “Igra se nastavlja” afirmira veselu igru u kojoj dijete uz najobičnije stvari može biti što god zaželi.

Predstava će se održati u dvorani Domoljub u petak, 20. siječnja s početkom u 18 sati.

zatvori