Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Svi doživljaji Podravine i Prigorja turistima će biti dostupni i – na dlanu

Uz Kalendar manifestacija za ovu godinu, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije predstavila je i brošuru ‘Podravina i Prigorje na dlanu’. U njoj su sažete kulturne znamenitosti, turistička i gastronomska ponuda, mjesta za rekreaciju i odmor u prirodi u našoj županiji, a predstavljene su i biciklističke rute na našem području.

Brošura koja stane u svaki džep izdana je u četiri tisuće primjeraka na hrvatskom i dvije tisuće primjeraka na engleskom jeziku, a nalazi se i u časopisu “Way to Croatia” čijih je tri tisuće primjeraka otišlo u 47 zemalja. Viši stručni suradnik u županijskoj Turističkoj zajednici Krešimir Blažek pojasnio je da se u brošuri nalazi sve ono što zaslužuje pažnju turista koji dolaze u Koprivničko-križevačku županiju:

— Ono što nudimo podijelili smo u četiri tematske cjeline pri čemu smo se odlučili za one stvari za koje smatramo da su važne, prepoznatljive i na kojima gradimo naš imidž. Pošli smo od činjenice da na području naše županije ima niz vrijednih doživljaja pa se i prezentiramo pod sloganom “Osebujna paleta doživljaja”.

Zdravko Mihevc, Darko Koren i Krešimir Blažek. Snimio Marko Posavec.

Brošura se može pronaći i na internetskoj stranici županijske Turističke zajednice koja će u ovoj godini poprimiti novi dizajn. Moći će se pregledavati na hrvatskom i engleskom jeziku te otvarati s mobilnih uređaja.

A kako bi se na što kvalitetniji način približili potencionalnim turistima priprema se i nova verzija mobilne aplikacije Podravina i Prigorje na dlanu, koja bi trebala imati veći doseg. — Sjećate se da smo mi prije nekoliko godina napravili mobilnu aplikaciju i ona je jedno vrijeme funkcionirala, no u zadnje vrijeme imamo problema s firmom koja ju održava. Sad idemo na novu verziju koja je puno jeftinija. Sve ono što imamo uneseno u nju ostaje i ostat će, ali sad će postati sastavni dio šireg opsega takvih aplikacija tako da će nas turist naći i kad će pretraživati, na primjer, pojam “Hrvatska” — pojasnio je direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc.

A kako bi posebno privukla turiste gurmane, županijska Turistička zajednica priključila se nacionalnom gastro projektu “Okusi hrvatske tradicije”. Tako će se restoranima koji zadovolje kriterije kvalitete i autohtonosti hrane dodijeliti oznake “Okusi Podravine”, odnosno “Okusi Prigorja”, što će označavati mjesto koje garantira i pruža istinski doživljaj lokalnih jela i pića.

zatvori