Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Uzgajivači kunića, ptica pjevica i drugih malih životinja okupili se u udrugu

Osnivačka skupština Udruge uzgajatelja malih životinja Koprivnica održana je 22. siječnja u prostorijama koprivničkog željezničkog kolodvora.

Za predsjednika Udruge izabran je Robert Kranjčević, a dopredsjednika Ivan RerihJosip Dukarić jednoglasno je izabran za tajnika i blagajnika, dok su pozicije u predsjedništvu popunili Milan KordićJosip DukarićRobert KranjčevićIvan RerihZoran RendulaDalibor Grčić.

Svoju će prvu manifestaciju novoosnovana udruga imati već na Danima travnjaka, pod uvjetom da do tada uspije osigurati svu potrebnu dokumentaciju, a predat će i zamolbu za prijem u Hrvatski savez udruga uzgajatelja malih životinja.

— Cilj ove udruge je okupljanje članova iz Koprivnice i okolice, unaprijeđenje uzgoja, zaštita životinja te promoviranje grada Koprivnice na teritoriju Republike Hrvatske i Europe. Ova udruga prije svega je otvorena za sve zainteresirane, te za uzgajivače malih životinja — poručili su udruženi uzgajivači malih životinja.

Udruga neće samo voditi brigu o uzgoju kunića, peradi, golubova, ptica pjevica, egzota i drugih malih životinja već će paziti i da se prilikom njihovog uzgoja poštuju svi zakonski propisi i drugi normativni akti.

— Na nama je da se sada pokažemo i dokažemo u što boljem svjetlu te da ovaj plemeniti hobi uzgajanja i natjecanja malih životinja opet zaživi u Koprivnici. Mnogi znaju da je takva udruga već postojala u našem gradu, ali je spletom okolnosti ugašena. Na osnivačkoj skupštini dogovoreno je kako pravilno rukovoditi udrugom; učit ćemo na tuđim greškama i propustima da se i nama ne bi to dogodilo — poručuju članovi novoosnovane udruge.

Dodaju i kako je prostor grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije jako poznat u Hrvatskoj po uzgajanju vrlo kvalitetnih životinja, što je i bio jedan od povoda za osnivanje udruge koja bi uključila sve entuzijaste koji se bave tim hobijem i koji su se udruzi već počeli javljati.

zatvori