Petak, 3. svibnja 2024.

Nogometašice Koprivnice oprostile se od Winter Cupa, trener Lukač: Zadovoljan sam, ovo nam je velika škola

Nakon što je prošlog tjedna prva ekipa Ženskog nogometnog kluba Koprivnica ispala iz grupne faze malonogometnog natjecanja Zagreb Winter Cup, isti rezultat ostvarila je i druga ekipa.

Protiv objektivno boljih ekipa, Meteora produkcije, MNK Alumnus i MNK Futsal Super Chicks Koprivničanke su upisale tri poraza i na taj način ispale sa zagrebačkog turnira. Ipak, nekad su i porazi velika škola, a s tim se složio i trener Koprivnice Ivica Lukač koji nam je rezimirao šest odigranih utakmica njegove dvije ekipe.

— Zadovoljan sam s obje ekipe. Iako rezultatski nismo prošli najbolje, skupili smo vrijedno iskustvo igrajući protiv pravih malonogometnih ženskih ekipa koje godinama bruse svoje vještine po dvoranama. Što se tiče Koprivnice 1 koja je igrala prije tjedana dana, u prvoj utakmici poraza nas je koštalo previše akumuliranih prekrašaja zbog kojih smo dobili gol iz deveteraca, a na kraju kad smo lovili rezultat dobili smo još jedan gol i upisali poraz. U drugoj utakmici smo igrali protiv objektivno bolje ekipe, a u trećoj smo bili bolji takmac, ali je nedostajalo sportske sreće da pobijedimo — rekao je trener Lukač.

Unatoč porazima, zadovoljan je bio i današnjim danom u Zagrebu.

— Što se tiče naše druge ekipe, moram priznati da smo imali zaista jaku skupinu u kojima su protivnice, između ostalih, bile i osvajačice zagrebačke Kutije šibica što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Za nas su trenutno svemir, ali sve je to jedna velika škola. Mi smo htjeli da cure vide kako izgleda jedan kvalitetan malonogometni turnir i da vide koja je razlika između malog i velikog nogometa. Na ovaj način smo željeli i da cure ostanu u formi i da što spremnije dočekaju pripreme za nastavak prvenstva — zaključio je trener ŽNK Koprivnica.

REZULTATI:

ŽNK KOPRIVNICA 2 vs MNK SUPER CHICKS 1:15

ŽNK KOPRIVNICA 2 vs  METEORA PRODUKCIJA 0 – 12

ŽNK KOPRIVNICA 2 vs MNK ALUMNUS – SC FLEGAR 0 – 14

ŠD EXTREM (SLO) vs ŽNK KOPRIVNICA 1 1 – 1

ŽNK KOPRIVNICA 1 vs ŽMNK MC PLUS 1 – 7

ŽNK KOPRIVNICA 1 vs MNK KOZAKIV 0 – 2

zatvori