Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Zašto je Univerzalna sportska škola odlična stvar za djecu i to ne samo za sportaše

Idućeg tjedna, točnije od srijede, počinje Univerzalna sportska škola Hrvačkog kluba Podravka. Pohađat će ju djeca predškolske dobi, od tri do šest godina.

Bit će ovo peta godina od pokretanja škole, a kako je i zašto pokrenuta rekao nam je njen voditelj, ujedno i kondicijski trener Dalibor Kiš:

— Odlučili smo ju pokrenuti zato što smo smatrali da se u gradskoj Maloj školi ne radi dovoljno na atletici i gimnastici. To su osnovni, možemo reći bazični sportovi, za 99 posto ostalih. Sportovi koji uvelike olakšavaju bavljenje nekim drugim sportovima u budućnosti.

No, ne radi se tu samo o sportu, rekao nam je Kiš.

— Cilj sportske škole prije svega je druženje i zdravlje, a tek na kraju dolazi razvoj sportskih vještina. Naravno, kasnije, ako netko ima dobre predispozicije za sport škola će mu poslužiti za lakšu prilagodbu. Ipak, kao što sam rekao, mi se prije svega igramo. Najbitnija je zabava.

Predškolci će trenirati dva puta tjedno, srijedom i petkom s početkom u 17 sati i 30 minuta, u maloj dvorani Osnovne škole “Braća Radić”. Kiš nam je pojasnio na čemu će se bazirati treninzi:

— Radimo puno atletike i gimnastike. Zapravo s ovim treninzima radimo bazu za sve sportove, bilo to hrvanje ili bilo koji drugi sport. Kroz sportsku školu i upravo te treninge atletike i gimnastike djeca stječu početna iskustva koja će im biti od velike pomoći u kasnijem bavljenju sportom.

Brigu o djeci na treningu, a i same treninge vodit će Kiš. Uglavnom će školu pohađati mali Koprivničanci, ali nešto njih dolazit će i iz okolnih naselja. Kao i prethodne četiri godine, članarina će biti 100 kuna, a ići će Hrvačkom klubu Podravka.

zatvori