Subota, 4. svibnja 2024.

Grad objavio javne pozive za financiranje projekata udruga, umjetnika i potreba u kulturi

Od početka tjedna koprivničke udruge građana, organizacije civilnog društva, samostalni umjetnici i kulturnjaci mogu se prijavljivati na javne pozive za ovogodišnje financiranje javnih potreba Grada Koprivnice.

Kao što smo već izvijestili, novost ove godine je da svi svoje programe i projekte mogu prijavljivati tijekom cijele godine, odnosno dok se ne iskoristi predviđen novac. Ponovio nam je to pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski:

— Neće se više događati situacije da neki kvalitetni projekti, programi ili aktivnosti koje ne zadovolje formalne uvjete propadnu i da se nešto dobro u ovom gradu iz tog razloga ne realizira. Ako će i slučajno biti neka pogreška, ljudi će moći to ispraviti i prijaviti se ponovno i realizirati sve kvalitetne projekte.

Za najam tehničke opreme i prostora ove je godine namijenjeno pedeset tisuća kuna, za sufinanciranje programa i projekata udruga građana pola milijuna, za programe i projekte u kulturi 720 tisuća kuna, za “Zdravi grad” devedeset tisuća kuna i za samostalne umjetnike sto tisuća kuna.

Više novca nego inače dobili su programi i projekti u kulturi za koje je u prošloj godini bilo planirano 650 tisuća kuna, što je, ističe pročelnik Ledinski, povećanje za više od deset posto. Više će, i to 40 tisuća kuna više nego lani, dobiti i samostalni umjetnici.

— Planirali smo prema dosadašnjim iskustvima. Kad smo određivali pojedina područja, gledali smo koliko je bilo aktivnosti tijekom proteklih godina i o tome smo vodili računa.

Programe će vrednovati ocjenjivači koji će se moći javiti na javni poziv čiju je objavu pročelnik Ledinski najavio do kraja tjedna.

zatvori