Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Podravka i drugi puta u dva dana uvjerljivo svladala Dalmatinku

Rukometašice Podravke Vegete uvjerljivo su svladale Dalmatinku iz Ploča rezultatom 32:13 u unaprijed odigranom 17. kolu Prve hrvatske rukometne lige. Podsjetimo, jučer je sraz istih ekipa u osmini finala hrvatskog Kupa također završio pobjedom Podravke: Koprivničanke su slavile s 36:12.

U sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije Fran Galović, baš kao ni sinoć, gošće iz Ploča nisu imale ni milimetar šansi protiv hrvatskih prvakinja. Već u šestoj minuti semafor je pokazivao rezultat 6:0 i bilo je jasno kako će utakmica završiti.

Antonia Jukić na golu Podravke vrijedno je skupljala obrane u prvom poluvremenu, njih čak 12, a u polju su bile raspoložene Ekatarina Nemaškalo, Marijeta Vidak i Selena Milošević sa po tri pogotka. Nakon prvih 30 minuta rezultat je bio 16:7 u korist Podravkašica.

Drugi dio nije nam donio velike promjene što se tiče stanja na terenu. Prednost hrvatskih prvakinja konstantno je rasla da bi se na kraju zaustavila na uvjerljivih plus 19.

Najefikasnije Koprivničanke na kraju susreta bile su Milošević sa šest i Korina Karlovčan s pet pogodaka. Idućeg vikenda Podravku čeka gostovanje u Zagrebu gdje će igrati protiv Trešnjevke, sedmoplasirane momčadi prvenstva.

zatvori