Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Farmaceuti krenuli s pripremama, potpisao napadač, oporavio se najbolji igrač

Nogometaši Slaven Belupa današnjim treningom krenuli su u pripreme za proljetni dio Prve hrvatske nogometne lige. One su podijeljene u tri faze. Od danas pa do 20. siječnja Farmaceuti će trenirati u Koprivnici, zatim odlaze na deset dana u Medulin i na kraju se ponovno vraćaju na terene Gradskog stadiona.

Trener Željko Kopić rekao nam je novosti iz svlačionice koprivničkog prvoligaša.

— Heber će se priključiti sutra, Tadić je definitivno naš novi igrač, a vratio se i Pokrivač s kojim je, hvala Bogu, sve u redu i uključuje se normalno u trenažni proces. Zadovoljan sam i sretan s dečkima, što smo ponovno svi zajedno tu i idemo se dobro pripremiti kako bismo što spremniji dočekali nastavak prvenstva — rekao je strateg Slaven Belupa.

Kopićeva želja je da njegova momčad nastavi s odličnom formom u kojoj je igrala do prije nešto manje od mjesec dana.

— Očekivanja su, prije svega, da igramo dobar nogomet, da budemo pravi već od prve utakmice, da imamo kvalitetnu igru i da izgledamo onako kako smo izgledali krajem jesenskog dijela prvenstva — zaključio je Kopić.

Hajduk i Osijek ispred Slavena imaju desetak bodova prednosti, a Kopić smatra da je prioritet ne dovesti se u lošu situaciju kao što je to bilo sredinom prvog dijela sezone. Kada se ti preduvjeti ispune, Farmaceuti će se svakako pokušati približiti pozicijama koja vode u Europu.

Što se pak tiče igračke križaljke, Štiglec je napustio redove Slaven Belupa, a trener Kopić rekao je da je njegov igrački kadar dobar i snažan. No, klub će, kaže, ako će to biti potrebno, reagirati na tržištu i dovesti nova lica u Koprivnicu. Također se spominje da bi klub mogao dodatno inkasirati prodajom Katića, Hebera i Jovičića.

Koprivničance veseli što u kadru prve ekipe mogu vidjeti mnogo mladih igrača iz Škole nogometa poput Marka Martinage, Kristijana Bistrovića, Brune Bogojevića, Ivana Jajala, Ivijana Svržnjaka i Mihaela Mladena.  

PLAN PRIPREMA:

I. DIO: 9. – 20. siječnja (Koprivnica)
II. DIO: 21. – 31. siječnja (Medulin)
III. DIO: 1. – 17. veljače (Koprivnica)

Prijateljski susreti:

vs. Inter Zaprešić 22.01.2017 (Medulin)
vs. ST. Polten 25.01.2017 (Medulin)
vs. Rudar Velenje 28.01.2017 (Medulin)
vs. utakmica za plasman 30. ili 31.01.2017 (Medulin)
vs. Hrvatski dragovoljac 03.02.2017 (?)
vs. BFC Siofok 04.02.2017 (?)
vs. Koper 10.02.2017 (?)
vs. Gorica 11.02.2017 (?)

zatvori