Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Vrbin memorijal pripao slovenskoj Velikoj Nedelji, Koprivničanac Peić najbolji strijelac

U sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije Fran Galović danas je odigran 24. Memorijalni turnir ‘Goran Vrbošić Vrba’ koji se tradicionalno održava u spomen na Koprivničanca i igrača Rukometnog kluba Koprivnica koji je kao dragovoljac izgubio život u Domovinskom ratu.

Na natjecanju su sudjelovale četiri ekipe. Koprivnica Hangar 18 osvojila je treće mjesto, naslov prvaka ponijela je slovenska ekipa Velika Nedelja koja je u finalu svladala mađarski Nagyatad s uvjerljivih 37:27.

Koprivničanci su u polufinalu izgubili baš od Mađara rezultatom 25:20, a u borbi za treće mjesto svladali su Zaprešić rezultatom 29:24. Nakon turnira najboljima su nagrade podijelili Goranova majka Katica Vrbošić i brigadir oružanih snaga Republike Hrvatske Dražen Ressler. Koprivničanac Matija Peić s 23 pogotka najbolji je strijelac turnira, igrač Nagyatada Zoltan Buzas najbolji je vratar, a igrač turnira je Miha Kolmančić iz slovenske Velike Nedelje.

Turnir je privukao na tribine lijep broj gledatelja koji su osim u seniorskom rukometu mogli uživati i u do samog kraja napetoj utakmici veterana Koprivnice i Bjelovara u kojoj su slavili gosti, ali i u rukometu najmlađih poletaraca Škole rukometa Koprivnice Hangar 18. Tko zna, možda se baš među njima skrivaju novi Balić ili Metličić.

Vrijedi istaknuti i plesni nastup Dječjeg zbora Tratinčica. Rasplesani vrtićarci svojim su plesom otvorili turnir i izmamili pljesak svojih roditelja, ali i svih ljubitelja rukometa koji su se našli u dvorani.

REZULTATI:

RK Koprivnica Hangar 18 – RK Nagyatad 20:25
RK Velika Nedelja – RK Zaprešić 24:20
FINALE:
RK Velika Nedjelja – RK Nagyatad 37:27
ZA TREĆE MJESTO:
RK Koprivnica Hangar 18 – RK Zaprešić 29:24

POREDAK:

  1. RK Velika Nedjelja
  2. RK Nagyatad
  3. RK Koprivnica Hangar 18
  4. RK Zaprešić
zatvori