Petak, 17. svibnja 2024.

U dvije različite škole ukradeni novčanici po istom scenariju

Nepoznati počinitelji jučer su krali po školama u Koprivnici i Đurđevcu, izvijestila je jutros Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Naime, u koprivničkoj Osnovnoj školi “Đuro Ester” lopov je ušao u kabinet i iz ženske torbice otuđio novčanik s novcem, dokumentima i bankovnim karticama te tako 35-godišnju vlasnicu oštetio za više stotina kuna.

Isti scenarij odigrao se i u Đurđevcu. Tamo je nepoznati počinitelj u Gimnaziji Dr. Ivana Kranjčeva iz ženske torbice, koju je pronašao u uredu, otuđio novčanik sa svime što je bilo u njemu, a 42-godišnju vlasnicu novčanika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Od oštećenih je zaprimljena kaznena prijava i policija traga za počiniteljima i otuđenim predmetima.

Kako bi se spriječile krađe novčanika iz Policijske uprave još jednom podsjećaju građane da ne nose sve vrijednosti u novčaniku te da je potrebno odvojiti dokumente od novca i staviti ih izvan novčanika kako u slučaju krađe ne bi ostali i bez dokumenata.

Građanima savjetuju i da u kupnju ne nose dokumente koji nisu potrebni poput putovnice ili pak štedne knjižice te da torbicu uvijek drže čvrsto zatvorenu i ispred sebe kako bi imali neprestani nadzor nad njom.

zatvori