Subota, 27. travnja 2024.

Država predlaže nova imena u Nadzornom odboru Podravke

Centar za restrukturiranje i prodaju poslao je u ime Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Republike Hrvatske zahtjev za dopunom dnevnog reda Glavne skupštine dioničkog društva Podravka koja će se održati za mjesec dana.

CERP predlaže dopunu dnevnog reda koja se odnosi na Nadzorni odbor koprivničke kompanije. Konkretno, predlaže opoziv SDP-ovaca Mate Crkvenca i Ive Družića. Također predlaže da u Nadzorni odbor budu izabrani profesor s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i predsjednik HDZ-ovog Odbora za gospodarstvo Marko Kolaković te Slavko Tešija iz Privredne banke Zagreb. Osim što je dobro poznat u bankarskim krugovima, doznajemo da je Tešija osoba od posebnog povjerenja ministra državne imovine Gorana Marića.

Još je ranije predloženo da se za nove članove Nadzornog odbora izaberu Koprivničanka Sanda Fuček Šanjić, prokuristica Podravske banke, i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović. Mandat u Nadzornom odboru Podravke trebao bi im početi teći 21. veljače i trajati četiri godine.

Skupština dioničara Podravke sazvana je za 21. veljače u koprivničkom sjedištu kompanije.

zatvori