Nedjelja, 28. travnja 2024.

TRANSFER Slaven Belupo prodao standardnog prvotimca u ljubljansku Olimpiju

Nogometaši Slaven Belupa danas su krenuli s pripremama, a najveća novost je prodaja standardnog prvotimca u ljubljansku Olimpiju.

Riječ je o Dini Štiglecu koji nakon godinu i pol dana napušta Koprivnicu. Lijevi bek Farmaceuta u jesenskom dijelu prvenstva odigrao je sve utakmice i to s punom minutažom što dovoljno govori koliko ga je cijenio trener Željko Kopić. Dvadesetšestogodišnjaku je ugovor isticao na ljeto stoga ne čudi da su se klub i igrač usuglasili oko njegove prodaje.

— Sve se dogodilo u tjedan dana, na brzinu. Imao sam još jednu ponudu s Istoka, ali ipak, ovo mi je bliže, ide prema Zapadu i zato sam se odlučio za Ljubljanu. Potpisao sam u petak, bio sam tamo, uvjeti su odlični i stvarno sam sretan. Zadovoljan sam s periodom u Slavenu, pogotovo sa zadnjih godinu dana. Koprivnički prvoligaš zaista je odličan klub za razvoj, svakom bih ga preporučio. Igrali smo finale Kupa, prošlu sezonu smo mirno završili, a i ove smo već na polusezoni osigurali minimalni cilj, a to je ostanak. Sve u svemu, mislim da i Slaven i ja možemo biti zadovoljni s našom suradnjom. Što se tiče nasljednika, Martinaga je tu već dvije, tri godine i mislim da je prirodni slijed da me on zamijeni. Na njemu je da se svojim radom izbori za to — rekao je Štiglec.

Slaven Belupo dobit će određenu svotu novca kao odštetu, a o kojem se točno iznosu radi nismo uspjeli saznati. Štiglecova vrijednost na popularnom Transfermarktu je 600 tisuća eura, ali svaki poznavatelj nogometa zna da igrač vrijedi koliko je neki klub spreman ponuditi za njega. Pošto je bivši lijevi bek Farmaceuta bio u posljednjih šest mjeseci ugovora, vjerujemo da je odšteta bila dosta manja od navedene.

zatvori