Petak, 26. travnja 2024.

Koren osniva Mrežu nezavisnih lista s kojom izlazi na lokalne izbore

Župan Darko Koren, suspendirani član HSS-a, okupio je jučer u Županijskoj upravi istomišljenike s kojima osniva Mrežu nezavisnih lista.

Riječ je o političkoj platformi nastaloj na temeljima HSS-a koja okuplja nezadovoljne trenutnim stanjem u ovoj stranci:

— Mreža je politička inicijativa koja ima ambicije da postane i stranka, no prije svega zbir nezavisnih lista s kojim bismo nastupili na sljedećim lokalnim izborima. Kad kažem mi, to je velika grupacija ljudi koji se više ne vide u postojećem sustavu HSS-a — rekao je Koren Radio Dravi.

Na sinoćnjem sastanku bili su predsjednici 12 općinskih i gradskih organizacija HSS-a – iz Kloštra Podravskog, Ferdinandovca, Novog Virja, Kalnika, Gornje Rijeke, Svetog Petra Orehovca, Đelekovca, Legrada, Hlebina, Sokolovca, Rasinje i Križevaca te predstavnici još nekoliko općinskih organizacija poput načelnika Općine Koprivnički Ivanec Petričevića.

Među njiima je bio i jedan od istaknutijih koprivničkih HSS-ovaca, gradski vijećnik Miljenko Flajs. On je Radio Dravi rekao da će, u slučaju da Krešo Beljak s kojim se svjetonazorski ne slaže bude izabran za predsjednika stranke, mandat gradskog vijećnika staviti u mirovanje i napustiti HSS.

I sam Koren kaže da će sa subotnjom skupštinom stranke završiti dio političke povijesti. On sam i mnogi njegovi sljedbenici napustit će HSS i spremni su građanima Koprivničko-križevačke županije ponuditi pobjedničke liste koje će preuzeti odgovornosti za vođenje ovdašnjih gradova, općina i same županije. Koren je naravno kandidat za župana, pri čemu računa na potporu HDZ-a kao političkog partnera.

Koren je Mrežu zamislio poput MOST-a nezavisnih lista, samo isključivo na županijskom nivou. Kaže da ima kadrovska rješenja i u općinama Novigrad Podravski i Koprivnički Bregi bez da zadire u trenutni korpus tamošnjeg HSS-a.

zatvori