Subota, 4. svibnja 2024.

Ako volite sedmu umjetnost, zanimat će vas ovo predavanje

Sve o najznačajnijim međunarodnim filmskim festivalima Koprivničancima će sutra pričati novinar i filmski kritičar Zlatko Vidačković.

Riječ je o još jednom u nizu predavanja u koprivničkom Sveučilišnom centru pod nazivom “Cannes, Venecija i Berlin: najznačajniji, najdugovječniji i najposjećeniji međunarodni filmski festivali”. Vidačković će zainteresiranoj publici ova tri filmska festivala prikazati kroz tri različita aspekta: novinarski, menadžmetski i medijski dizajn.

Zlatko Vidačković bavi se novinarstvom od 1998. godine kad počinje raditi u Jutarnjem listu pa potom i u Globusu. Bio je pomoćnik glavnog urednika i novinar Vijenca. Uz to, bio je i filmski kritičar Vjesnika te glavni urednik časopisa Hrvatsko glumište od 2010. godine, a danas je glavni urednik grupe portala Kulisa.

Također, bio je predsjednik Hrvatskog društva filmskih kritičara, član žirija Međunarodne kritike festivala u Cannesu, Berlinu i Veneciji, potpredsjednik Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA, a od 2015. godine potpredsjednik je International Press Academy sa sjedištem u Los Angelesu.

Što ima reći o međunarodnim filmskim festivalima možete poslušati sutra, u srijedu, u 16:30 sati u dvorani A01 Sveučilišta Sjever, SC Koprivnica.

zatvori