Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Vijećnici usvojili rebalans proračuna, Jakšić: Doprinos Sveučilišta Sjever bit će ravan Vegetinom

Kao što je bilo za očekivati, koprivničko Gradsko vijeće je vladajućom većinom izglasalo treći po redu rebalans ovogodišnjeg proračuna.

Konkretno, smanjen je za 26.622.834 kn i na kraju iznosi 164.992.463 kn.

Treće smanjenje proračuna dokaz je oporbi da su bili u pravu kad su kod donošenja proračuna upozoravali da je nerealan i napuhan. Podsjetio je na to HSS-ov Miljenko Flajs zaključivši: — Znam da vam se to ne sviđa, ali jednostavno je tako.

U raspravi je sudjelovao i HDZ-ov Ernest Forjan koji je upozorio da nije ništa učinjeno na smanjenju duga od 12 milijuna kuna koliko se provlači iz prošlih godina. Osim toga, Grad diže i revolving kredite za tekuću likvidnost, što znači da u gradu nema novca za plaće.

Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić uzvratio je da je riječ o različitim pogledima o viziji Grada. Podsjetio je da je Koprivnica po mnogim pokazateljima među deset top gradova u Hrvatskoj. — Deficit nije uzalud potrošen novac, a ulaganja u Sveučilište Sjever trebala bi Koprivnici donijeti ono što je Vegeta donijela prije 50 godina. Pred nama je odlučiti hoćemo li promijeniti smjer ili smo za razvoj — poručio je Jakšić.

Da Koprivnica ni prije nije bila Pušća Bistra, uzvratio je HDZ-ov Stanislav Biondić rekavši da Koprivnica svoj status vuče još iz devedesetih. Na oporbene rasprave Jakšić je samouvjereno ustrajao na ocjeni da je proračun stabilan te da je Koprivnica generator razvoja cijele regije.

Rebalans ovogodišnjeg proračuna donesen je glasovima vladajuće većine i laburista Darka Teteca. Protiv su bili HDZ, Ivica Suvalj iz Hrasta te Miljenko Flajs iz HSS-a, dok je njegova kolegica Karolina Vidović bila suzdržana.

zatvori