Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Svi učenici imat će četiri dana zimskih praznika više

Drugo polugodište ipak će za sve podravsko-prigorske učenike početi u ponedjeljak, 16. siječnja.

Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je krajem prošlog tjedna Preporuku svim osnovnim i srednjim školama te dalo mogućnost školskim odborima da donesu odluku da drugo polugodište umjesto u četvrtak, kako stoji u sadašnjem kalendaru, počne u ponedjeljak.

U podravsko-prigorskim školama u tijeku su konzultacije školskih odbora koji će, kako doznajemo, omogućiti učenicima još par dana odmora.

— Našao je novi ministar sa svojim suradnicima rješenje da školama na osnovu njihove autonomije ponudi mogućnost promjene odluke prošlog ministra po kojoj je drugo polugodište trebalo početi u četvrtak. Grad kao osnivač dogovorio je s našim osnovnim školama da će se provesti sva potrebna procedura, koja je upravo u tijeku, da škola počne u ponedjeljak. Steći će se uvjeti i učenici će na vrijeme biti obaviješteni da će drugo polugodište početi 16. siječnja i da će djeca krenuti u školu onako kako treba biti, s početkom tjedna — rekao je Dravi.info pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Grada Koprivnice Darko Ledinski.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ivan Pal također nam je rekao da je u osnovnim i srednjim školama kojima je Županija osnivač u tijeku ista procedura pa je za očekivati da će školski odbori i tih škola donijeti takvu odluku.

zatvori