Nedjelja, 28. travnja 2024.

Farmaceuti zaključuju prvi dio sezone, Kopić & Purić: Maksimumom do pobjede

Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje igrati 20. kolo Prve hrvatske nogometne lige. U posljednjoj ovogodišnjoj utakmici na Gradskom stadionu će ugostiti posljednjeplasiranu Cibaliju.

Iako su Vinkovčani prikovani za dno tablice, a Farmaceuti igraju u odličnoj formi, trener Željko Kopić zna da tri boda neće doći sama od sebe:

— To su utakmice koje su izuzetno zahtjevne. Moramo ući u nju maksimalno pripremljeni jer se lako može ući u zamku razmišljanja da je protivnička ekipa u problemima te da će pobjeda doći sama do sebe. Ništa u životu tako ne dolazi i svaku utakmicu do sada koju smo odigrali dobro nismo odigrali po inerciji već davanjem svog maksimuma — rekao je trener Farmaceuta.

S njim se složio i kaptan koprivničkog prvoligaša Vedran Purić koji smatra da ishod nedjeljne utakmice ovisi isključivo o Farmaceutima:

— Mi nećemo gledati njihove probleme. Najvažnije nam je da se koncentriramo na sebe i na svoju igru. Moramo dati maksimum, a ako će tako i biti, pitanje pobjednika neće doći u pitanje — zaključio je kapetan Slaven Belupa.

Što se tiče sastava, sigurno je da će susret protiv Cibalije propustiti Musa i Stevanović zbog povreda, a upitni su i nastupi Christensena i Barića. Farmaceutima nakon nedjelje slijedi odmor sve do 9. siječnja kada počinju pripreme za nastavak sezone.

Može li Slaven Belupo na prvenstvenu stanku otići s još jednom pobjedom i tako zaokružiti odličan period iza sebe vidjet ćemo nakon što odmjeri snage s Cibalijom. Utakmica će se igrati u nedjelju na koprivničkom Gradskom stadionu s početkom u 15 sati.

zatvori