Subota, 27. travnja 2024.

Županijska Turistička zajednica smanjila proračun, ali ne i opseg planiranih aktivnosti

Projekt ‘Pisanica od srca’ iduće godine slavi deset godina, istaknuto je na jučer održanoj osmoj sjednici Skupštine Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Povodom te jubilarne obljetnice jednog od najznačajnijih županijskih turističkih projekata pripremit će se prigodna brošura, ali u planu su i druge novosti, najavio je direktor Zajednice Zdravko Mihevc. Županijska Turistička zajednica dobit će novu web stranicu, ažurirati i nadograditi aplikaciju “Podravina i Prigorje na dlanu”, a pokrenut će i sasvim novi projekt pod nazivom “Okusi hrvatske tradicije” kojim će promovirati tradicionalna domaća jela.

Protekla godina ocijenjena je uspješnom, kazao je Mihevc te istaknuo kako je Zajednica podržala niz manifestacija i projekata koji doprinose turizmu i očuvanju kulturne baštine.

Na sjednici – koju je vodio predsjednik Turističke zajednice, župan Darko Koren – bilo je riječi i o položaju kontinentalnog turizma u kontekstu cijele Hrvatske, zbog čega je Zajednica već izražavala nezadovoljstvo. Odlučeno je da se uputi dopis Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici s primjedbama i konkretnim prijedlozima za poboljšanje turističkog statusa kontinenta te da se županije kontinentalne Hrvatske okupe i zajedno suoče s tim problemom.

Recimo i kako su članovi Skupštine jednoglasno prihvatili Financijski plan i Program rada Zajednice za 2017. godinu. Proračun županijske Turističke zajednice u narednoj godini iznosit će 1.596.500 kuna, što je za 4,3% manje nego ove godine. Kako je Dravi.info prije mjesec dana pojasnio direktor Mihevc, razlog smanjenju proračuna leži u smanjenim prihodima osnivača – Koprivničko-križevačke županije – kao i Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma.

zatvori