Srijeda, 15. svibnja 2024.

Školska prometna jedinica regulirala promet i darivala vozače

Vozači, pješaci i biciklisti koji su se jučer zatekli u zoni Osnovne škole ‘Đuro Ester’ ostali su ugodno iznenađeni aktivnošću pripadnika Školske prometne jedinice. Naime, osim što su regulirali promet na pješačkom prijelazu, vozačima i pješacima koji su poštivali njihove znakove dijelili su božićne i novogodišnje čestitke.

Čestitke su izradili učenici rečene škole te su na taj način zahvalili svim vozačima koji poštuju prometne znakove, znakove koje daju pripadnici Školske jedinice te prilagođuju brzinu kretanja u zonama škole. Ova lijepa gesta ugodno je iznenadila sudionike u prometu.

Školska prometna jedinica Osnovne škole broji 10 pripadnika, dok je novih deset krenulo s edukacijom koju provode policijske službenice za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica i profesorica Tiana Martić, ujedno i voditeljica Školske jedinice.

Rečeni učenici svakodnevno u jutarnjim i popodnevnim satima, u zoni škole kod pješačkog prijelaza pomažu svojim prijateljima iz škole, ali i drugim sudionicima u prometu, da na siguran način prijeđu preko pješačkog prijelaza te na taj način brinu za sigurnost mnogih sudionika u prometu.

Foto: PU koprivničko-križevačka.
Foto: PU koprivničko-križevačka.
Foto: PU koprivničko-križevačka.
Foto: PU koprivničko-križevačka.
zatvori