Srijeda, 1. svibnja 2024.

VRAĆA SE ČETVRTA ŽNL Robert Markulin: Još uvijek mi je velika želja kamp

Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije večeras će održati redovnu sjednicu Skupštine. Glavne teme bit će prijedlozi programa rada i financijskog plana za iduću, 2017. godinu te promjena sustava natjecanja od sezone 2017./2018.

O kakvoj se točno promjeni radi rekao nam je predsjednik Saveza Robert Markulin:

— Reorganizacija Trećih županijskih nogometnih liga, prijedlog koji smo najavili još ljetos, zapravo će biti najzanimljivija točka sjednice. Nakon što smo pomno snimili situaciju i nakon što smo analizirali mnoge kriterije, shvatili smo da bi najbolje bilo stvoriti jedinstvenu treću ligu i jedinstvenu četvrtu ligu — predstavio je novu ideju.

Kao glavne argumente Markulin je naveo dodatnu zanimljivost koja se u pojedinim utakmicama gubi jer završavaju s desetak golova razlike, a i izbjegle bi se kvalifikacije za Drugu ŽNL koje bespotrebno kompliciraju prelazak u viši rang. Klubovima u Četvrtoj ligi pomoglo bi se s kotizacijama za natjecanje.

Predsjednik se osvrnuo i na rad Saveza u njegovom mandatu:

— Smatram da su određeni pomaci napravljeni. Organizirana je prva, povijesna utakmica reprezentacije Hrvatske u Koprivnici s kojom smo dobili dodatnu zaradu za naše klubove. Županijski prvoligaši i drugoligaši su informatički opremljeni, a radimo na tome da svi klubovi dobiju svoju opremu kako bi ušli u comet sustav i kako bi odmah nakon svake utakmice svi imali dostupne informacije o njoj. Također, kupljene su im lopte za igranje, a neki klubovi oslobođeni su kotizacije — rekao nam je.

Markulin nije propustio spomenuti ni nogometni kamp kod bazena koji je još uvijek njegova najveća želja i kojeg smatra ključnim faktorom za opstanak nogometa na ovom području. Podrška HNS-a postoji no realizacija još uvijek zapinje na dodjeli zemljišta, ali i na za sada premalom angažmanu politike i Slaven Belupa koji bi uz potporu Županijskog nogometnog saveza trebali biti nosioci ovog projekta.

zatvori