Petak, 26. travnja 2024.

BRAZILAC U SLAVENU Heber: Nadam se da neće pasti snijeg

Heber Araujo dos Santos, napadač Slaven Belupa, ovoga je ljeta stigao u redove Farmaceuta. Iako su na početku sezone kritike koprivničke publike bile velike na njegov račun, one su danas sve tiše i tiše.

Razlog je sve bolja forma Brazilca kojem je, kao i svakom drugom strancu u klubu, trebao određeni period za aklimatizaciju, kako na svoje suigrače tako i na hrvatsku ligu. Heber na svom kontu ima četiri gola, a iza njega je odlična predstava protiv Intera. Baš kako je i najavio prije utakmice u petak, Slaven je došao na razinu da protiv svakog ide na pobjedu.

— Inter je dobra ekipa. Sjećam se utakmice u Zaprešiću kada smo odigrali 1:1. Bili su jako težak protivnik. Sada je ipak drugačija priča, u dobroj smo formi, u dobrom momentu i kod kuće idemo na sva tri boda. I ne samo kod kuće, već u svakoj utakmici — pokazao se odličnim prognozerom Heber zabivši i gol protiv Zaprešićana.

Donedavna slabija forma cijele momčadi bila je stvar neuigranosti, kaže. — Sada svi znamo što radimo. Svi znaju gdje im je mjesto u obrani i svi znaju što da rade u napadu. Puno nam je značio remi protiv, po meni najbolje hrvatske momčadi, Rijeke. To nam je napunilo samopouzdanje. Moramo ići u svakom kolu po pobjedu i igrati dobro kako nam ne bi rekli da nismo dobra momčad — rekao je Brazilac.

Heber se u Koprivnici snašao odlično, ali na jednu stvar se teško može naviknuti.

— Vrijeme, katastrofa je. Prehladno je. U Brazilu nikad nije padao snijeg. Super je on za praznike, ali za rad na terenu… Što se tiče grada, lijep je, sličan onima u kojima sam već bio. Poslije treninga idem u kafić i pijem kavu. Sada mi je malo teže jer su mi otišli prijatelji iz Brazila pa često odem i u stan poslije treninga pa ne radim ništa — zaključio je simpatični Heber.

Iako se mučio s engleskim, Brazilac je dao sve od sebe, baš kao što to radi i na terenu. Polako ulazi u formu, a nakon zimskih priprema, gotovo smo sigurni, bit će još opasniji po golove protivnika Slaven Belupa.

zatvori