Ponedjeljak, 29. srpnja 2024.

POČINJE ZIMA Evo što nas sve čeka ove srijede

Danas je prvi dan zime ili, preciznije rečeno, dan zimskog solsticija. Najhladnije godišnje doba počinje u 11:44 i trajat će sve do 20. ožujka.

Vrijeme danas bit će sasvim u skladu s novopristiglim godišnjim dobom, samo bez njegovog najpoznatijeg obilježja – snijega. Bit će oblačno i tmurno, ponegdje i uz maglu, a valja upozoriti kako je i danas moguća rosulja koja se smrzava i uzrokuje poledicu. Prekjučer je pripomogla brojnim prometnim nesrećama pa budite na oprezu. Vjetar će biti u obliku slabog povjetarca istočnih smjerova, a temperatura, kao i prethodnih dana, ostaje ispod nule. Stabilno i hladno vrijeme pod postojanom anticiklonom nastavit će se i dalje, uz moguće slabašno zatopljenje za vikend.

[poll id=”22″]

Što se tiče servisnih informacija, iz Elektre za danas nisu najavili nikakve radove na elektroenergetskoj mreži. U Meštrovićevoj su u tijeku radovi na izgradnji biciklističke staze.

Kamo danas? Na Koprivničkoj bajci u gradskom parku od 17 sati nastupit će učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce”, a sat vremena kasnije zabavljat će nas grupa Vertigo. Osnovna škola “Antun Nemčić Gostovinski” od 17 sati svečanom akademijom u Domoljubu obilježit će svoj 60. rođendan, a od 19 sati u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica Zdenka Čavić predstavit će svoju zbirku pjesama “Kaj vu meni”.

Recimo za kraj kako će policija danas nadzirati brzinu od 9:30 do 12:30 između Poljane Križevačke i Cubinca, od 14 do 17 sati između Đurđevca i Grkina te od 18 do 21 sat na D-41 između Botova i Velike Mučne.

zatvori