Subota, 18. svibnja 2024.

Pal najavio odlazak iz profesionalne politike

Ivan Pal, predsjednik koprivničkog HSS-a i zamjenik koprivničko-križevačkog župana, najavio je odlazak iz profesionalne politike.

Obraćajući se tijekom vikenda okupljenima na skupštini Kluba liječenih alkoholičara Centar na koprivničkoj Vinici, Pal je rekao da im se zadnji puta obraća kao profesionalni političar.

Što je konkretno time mislio, Pal je pojasnio Dravi.info:

— Nisam rekao da ću se povući iz društvenog života, iz lokalne politike. Rekao sam da sigurno neću biti profesionalni političar. E sad, kako je to tko shvatio to je druga priča, ali sam jasno i glasno rekao da se ne mislim povući iz političkog i društvenog života, ali ne u profesionalnoj političkoj funkciji.

Pal je tako otklonio špekulacije da bi se mogao kandidirati za novog koprivničkog gradonačelnika ili novog podravsko-prigorskog župana:

— To su profesionalne funkcije koje iziskuju angažman 24 sata dnevno. Nisam više spreman na taj način raditi jer više tako ne mogu. No, nisam rekao da ću se povući iz društvenog i političkog života.

Pal će se iz profesionalne politike povući nakon lokalnih izbora, točnije od 1. lipnja, no za očekivati je da će sigurno ostati aktivan u političkom životu Koprivnice.

zatvori