Utorak, 30. srpnja 2024.

KOPRIVNIČKA BAJKA Očekuju nas jedinstveno piće i hokejaši Medveščaka, a pomoći ćemo i “Laticama”

U gradskoj upravi danas je i službeno predstavljena Koprivnička bajka, zimska manifestacija koja će s mnogobrojnim aktivnostima zauzeti gradski park od 15. prosinca do kraja godine.

Kao što smo najavljivali u proteklih mjesec dana, park će krasiti blagdansko uređenje, kuća Djeda Mraza, Koprivkova kuća, Podravska hiža, jaslice, klizalište, birana ugostiteljska ponuda i kulturno-zabavni programi.

Uz to, cijela Koprivnička bajka bit će humanitarnog karaktera. – Ono na što bih volio skrenuti pažnju je da naša bajka u sebi nosi jednu nadu, nosi jedan optimizam i ove godine u sklopu nje imamo humanitarnu akciju zajedno s našom Udrugom “Latice”. Radni joj je naziv “Darujte osmjeh Laticama” i vjerujem da će se naši Koprivničanci i Koprivničanke uključiti u tom jednom prazničnom duhu, u duhu vedrine, u humanitarnu akciju i da ćemo “Laticama” vratiti osmjeh na lice i olakšati im njihovu današnju zbilju – rekao je danas na konferenciji za medije zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

Prikupljena sredstva od humanitarne akcije namijenjena su za rehabilitaciju djece predškolske dobi, edukaciju roditelja djece s teškoćama u razvoju, za terapijsko jahanje te dnevni boravak za osobe s intelektulanim teškoćama.

– Bajke postoje tu za nas da ostvaruju naše snove, ovo su snovi naše djece. Mi koji se brinemo o djeci s teškoćama u razvoju i koji smo roditelji djece s teškoćama u razvoju smo zapravo njihove ruke, noge, vid i glas. Ova bajka na neki način pomaže da tu rehabilitaciju koju radimo i pružamo olakša – istaknula je predsjednica Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” Nevenka Fuchs.

Za pomoć “Laticama” ići će sav novac prikupljen od iznajmljivanja klizaljki i ulaza na klizalište, a humanitarnu notu imat će i puštanje lampiona s glavnog gradskog trga koje je najavljeno za 15. prosinca u 18 sati.

Naime, petstotinjak lampiona dijelit će se građanima koji će za uzvrat za “Latice” donirati koliko tko može.

Sukladno humanitarnom karakteru Koprivničke bajke njezino zaštitno lice bit će Snjegović sa srcem, dok će bogat kulturno-umjetnički program voditi Grinč i Koprivko kojeg će utjeloviti voditelj na Radio Dravi Bojan Horvat.

Koprivnička bajka imat će i službeno piće, jedinstveni napitak kojeg su osmislili Zlatko Sedlanić i Petra Švarc – vrući Somersby.

Još jedna od novosti je da će klizalište otvoriti svoja vrata kad i Koprivnička bajka, 15. prosinca te da će prvi na led stati hokejaši Medveščaka.

zatvori