Subota, 4. svibnja 2024.

Kešer: Ovog trenutka siguran sam da bih bio bolji župan od Darka Korena

Danas je u SDP-ovom sjedištu u Svilarskoj u Koprivnici pala prva kandidatura za županijskog predsjednika stranke. Točnije, riječ je o iskazivanju namjere kandidature što je danas, prvog dana propisanog roka, obavio načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer.

Smatra da zajedno s vrijednim članovima SDP-a može dati odgovor na izazove koji čekaju našu županiju u 21. stoljeću.

A na konkretno pitanje ide li uz kandidaturu za županijskog predsjednika SDP-a i želja da bude podravsko-prigorski župan, Kešer je Dravi.info odgovorio:

— Ovog trenutka siguran sam da bih bio bolji župan od Darka Korena. Vjerujem da će to ipak odlučiti tijela stranke i građani.

Od stranačkog povjerenika Milivoja Androlića doznali smo da zainteresirani kandidati do 15. prosinca imaju mogućnost iskazati namjeru za kandidaturu. A da bi doista i bili kandidati za županijskog predsjednika SDP-a, moraju potom prikupiti potpise od 5% članova, što je u podravsko-prigorskom slučaju osamdesetak.

Izbori za predsjednika su 15. prosinca, a konvencija na kojoj će delegati birati županijski odbor, predsjedništvo i dopredsjednike bit će 28. siječnja iduće godine.

zatvori