Petak, 3. svibnja 2024.

KAROLINA VIDOVIĆ ‘Nije bitno iz koje političke opcije dolaziš da bi vidio što je bolje za građane’

U Koprivnici se pomalo preslaguju političke karte. Bilo je to očito na sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak, kada je oporbeni klub HDZ-HSS prvi puta pokazao da se slaže s vladajućima.

Naime, za razliku od nepokolebljivih vijećnika iz HDZ-a koji su odlučno dizali crvene tablice protiv, HSS-ovi su istovremeno koristili i žute i zelene tablice s natpisima ‘suzdržan’ i ‘za’. Točnije, te je tablice koristila samo jedna HSS-ova vijećnica, Karolina Vidović koja nam je na pitanje jesu li istinite glasine da ima ambicija kandidirati se za dogradonačelnicu Koprivnice ili za podravsko-prigorsku dožupanicu odgovorila:

— Moje političke ambicije i moje sposobnosti? Hmm, vidjet ćemo. Neću izričito reći da to nije točno, ali neću reći ni da smo o tome razgovarali.

A iako se sve glasnije priča da će HSS na svibanjske izbore s novim političkim partnerom, SDP-om, Karolina Vidović kaže da u stranci o tome još nisu donijeli odluku, osim što je oformljen tim za pregovore koje će s potencijalnim partnerima tek pokrenuti. Vidović nam je pojasnila i da je ovoga puta glasovala suprotno od kolega iz oporbenog kluba jer smatra da je u prijedlozima bilo i dobrih stvari za građane.

— Ja doista u rebalansu proračuna, a tako i u proračunu za 2017. godinu, vidim i neke dobre stvari. Poglavito je to stipendiranje studenata jer stipendije dobivaju svi koji su predali zahtjev. Pomake vidim i u predškolskom odgoju, sustavu dadilja, kod udruga… Prema tome, ne mislim da je sve loše i da ne trebamo dati šansu. U tom sam kontekstu bila u nekim stvarima suzdržana, a nisam glasala kao moj kolega Miljenko Flajs, odnosno kao klub vijećnika HDZ-a i HSS-a.

Kada je pak riječ o plinskom biznisu, HSS-ova vijećnica je otišla i korak dalje: digla je ruku ZA i tako dala potporu vladajućima za strateško plinsko partnerstvo s RWE-om.

— Podržala sam prodaju plinskog biznisa jer sam procijenila da je bitno. Smatram da građanima nije toliko bitno tko je vlasnik nečega nego tko će nam u domaćinstvima i kućnim budžetima pridonijeti da nam bude jeftiniji plin. A to je u ovom slučaju bio prijedlog.

Vidović je rekla da je zajedno s kolegom Miljenkom Flajsom dobila od predsjednika koprivničkog HSS-a Ivana Pala punu slobodu razmišljati svojom glavom jer su kao izabrani vijećnici sposobni donositi odluke koje će koristiti građanima.

zatvori