Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Gradski proračun na Sv. Nikolu smanjuje se za 26 i pol milijuna kuna

Koprivnički gradski vijećnici trebali bi na samo Nikolinje odraditi posljednju ovogodišnju sjednicu Gradskog vijeća.

Trideseta sjednica ovog saziva obiluje dnevnim redom. Uz donošenje proračuna za iduću godinu, na dnevnom je redu i rebalans ovogodišnjeg. Trećim izmjenama i dopunama gradski se prihodi smanjuju za 26.522.834 kune. Razloge smanjenja pojasnio nam je predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek:

— Određene projekcije i programi se nisu mogli realizirati. Neki su blokirani s nivoa države na niže, neke nismo mogli realizirati mi sami zbog mase razloga. Stoga je to ostalo za realizaciju u narednom periodu od 2017. – 2019. godine.

Smanjenja planiranih programa ima gotovo na svim područjima gradskog djelovanja, no najznačajnija su ipak kad govorimo o školama i dvoranama koje je Grad planirao graditi po programu javno privatnog partnerstva, kaže Gošek:

— Mi smo i ove godine planirali nastaviti s projektima JPP-a. No, svi smo svjedoci da i aktualna i prošla vlada nisu prihvatile svoje ranije ugovorom preuzete obveze za podmirenje troškova za JPP (godišnji anuiteti za izgradnju koprivničke gimnazije i sportske dvorane, op.a.) A stoje i novi projekti za JPP, za koje smo mi izdvojili dosta novca da bismo pripremili i projekte, i infrastrukturu i zemljišta. Odnosi se to na gradske škole, ali i na Obrtničku školu čiji je osnivač Županija. To se onda naravno reflektira i na sam proračun Grada Koprivnice.

I tako će, u što ne treba sumnjati s obzirom na odnose ruku u Gradskom vijeću, ovogodišnji koprivnički proračun u utorak biti smanjen na 164.992.463 kuna.

zatvori