Utorak, 30. srpnja 2024.

FOTO Koprivnički mališani kodirali ‘kao veliki’

Da programiranje može biti itekako zabavno uvjerili su nas najmlađi programeri koji su pokazali veliki interes za Sat kodiranja.

Naime, Koprivnički poduzetnik je i ove godine, kao lokalni koordinator akcije The Hour of Code, organizirao Sat kodiranja čak dva dana zaredom, 8. i 9. prosinca u trajanju od po jedan sat s ciljem da na zabavan i edukativan način upozna djecu i mlade sa svijetom programiranja.

Kompanija Microsoft i neprofitna organizacija Code.org, glavni pokretač inicijative The Hour of Code, pripremile su interaktivni vodič temeljen na svjetski popularnoj igri Minecraft, čiji je vodič pri provođenju Sata kodiranja koristio i naš edukator Matija Kolarić.

Matija je mladi developer, jedan od zaslužnih za razvoj aplikacije za rješavanje matematičkih problema za što je zainteresiranost iskazao čak i Google.

Ovo je samo jedno u nizu događanja u organizaciji Koprivničkog poduzetnika kojim se potiče i one najmlađe o važnosti informatičkih tehnologija.

U kolovozu ove godine u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih održane su radionice robotike za najmlađe, a krajem rujna bile su organizirane i besplatne IT radionice za djecu.

Globalnoj inicijativi “The Hour of Code” priključilo se i pet obrazovnih ustanova u našoj županiji, a to su koprivničke osnovne Đuro Ester i Antun Nemčić Gostovinski, osnovne škole iz Koprivničkog Ivanca i Koprivničkih Bregi te križevačka Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga.

zatvori