Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO SAMBA U KOPRIVNICI Heber hattrickom Slavenu donio četvrtu prvenstvenu pobjedu u nizu

Nogometaši Slaven Belupa upisali su četvrtu pobjedu u nizu. Nakon Lokomotive, Hajduka i Intera, u posljednjem ovogodišnjem prvenstvenom kolu, svladali su i vinkovačku Cibaliju. Rezultat na koprivničkom Gradskom stadionu bio je 4:0. Po izrazito hladnom vremenu prvoligaška utakmica privukla je nešto manje od 400 gledatelja.

U odnosu na prethodna kola svoje mjesto u sastavu pronašao je Aliti koji je zauzeo mjesto desnog beka umjesto ozljeđenog Purića. Također zbog ozljede, u sastavu nije bilo ni standardnog Muse. Njegovo mjesto zauzeo je Jovičić.

Utakmica je praktički riješena bila već u prvom poluvremenu. Najbolji igrač Slaven Belupa, Brazilac Heber, još je jednom bio raspoložen. Da je u odličnoj golgeterskoj formi pokazao je i danas s dva pogotka u prvom poluvremenu.

Prvi je zabio u 15. minuti. Savić je uposlio Brazilca koji prekrasno s lijeve strane pogađa suprotan kut golmana Matkovića. Drugi, u 38. minuti, zabio je nakon gužve u šesnaestercu. Uspio je izdržati duel i preciznim udarcem matirati gostujućeg golmana za 2:0.

U drugom dijelu gledali smo rutinsko odrađivanje posla koprivničkog prvoligaša. Vinkovčani, baš kao ni u prvom dijelu, nisu uspjeli niti zaprijetiti golmanu Blaževiću. Svoj hattrick Heber je zabio u 76. minuti kada se sjurio s lijeve strane u gostujući šesnaesterac i pogodio još jednom suprotan kut golmana Matkovića. Zaista odlična utakmica Brazlica koji se pokazuje kao pun pogodak.

Samo tri minute kasnije vidjelo smo prekrasan pogodak za 4:0. Savić je krenuo s centra i do gola nanizao nekoliko protivničkih igrača i kao šećer na kraju ‘zarolao’ golmana i pospremio loptu u praznu mrežu.

Zaista je prava šteta što Farmaceutima slijedi zimska stanka. Današnja pobjeda je četvrta u nizu, još od 2012. godine nismo vidjeli takvu pobjedničku formu Farmaceuta. S 27 bodova Slaven je ostao petoplasirana momčad prvenstva. Nakon turbulentnog perioda momčad trenera Kopića odigrala je odličnu završnicu jesenskog dijela prvenstva te može mirno otići na odmor koji će trajati do 9. siječnja iduće godine.

MAXTV PRVA LIGA, 20. KOLO:

SLAVEN BELUPO – CIBALIA 4:0 (2:0)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja 371. Glavni sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Perica (Šibenik) i Kezele (Rijeka). Četvrti: Vidulin (Kanfanar). Delegat: Žugaj (Velika Gorica). Kontrolor: Borovec (Višnjevac).

SLAVEN BELUPO (4-2-4): Blažević – Aliti, Katić, Jovičić, Štiglec – Burić, Bouadla – Ivanovski (od 49. Bogojević), Arap, Savić( od  80. Bistrović), Heber (od 82. Radić). TRENER: Željko Kopić.

CIBALIA (3-4-2-1): Matković – Zgrablić, Mijoković, Tomašević (od 87. Tomašević)- Žderić, Mišić, Muženjak, Crnčević – Baša, Pervan (od 72. Lakić) – Tiago (od 61. Karačić). TRENER: Siniša Sesar.

STRIJELCI: 1:0 Heber 15′, 2:0 Heber 38′, 3:0 Heber 76′, Savić 79′

 

 

zatvori