Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Ivanečki mališani dobili brdo poklona

Prosinac kao mjesec darivanja izuzetno je dobro prošao u Koprivničkom Ivancu. Naime, tamošnji su školarci i vrtićarci dobili božićne poklone, vrijedne nagrade i donacije od poduzeća Piškornica – sanacijsko odlagalište i Općine Koprivnički Ivanec.

Na blagdanskoj priredbi koju su pripremili mališani iz drnjanskog Dječjeg vrtića “Vrapčić”, podružnice “Ivančica” iz Koprivničkog Ivanca i učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec poklone im je u ime Općine podijelio Djed Mraz.

Prilika za darivanje je bilo još pa su na priredbi uručene i nagrade najuspješnijim učenicima koji su sudjelovali u likovno-literarnom natječaju Piškornice “Božić u eko stilu” s temom “Božić i božićni običaji u obitelji”.

U kategoriji likovnog i literarnog stvaralaštva razredne nastave tablete su osvojili Tara Ritoša i Fran Matoničkin, dok su laptop za likovne i literarne radove u kategoriji predmetne nastave osvojile Nika Šmic i Tea Salajec.

Nagrade učenicima podijelili su koprivničko-križevački župan Darko Koren, direktor Piškornice Mladen Jozinović i načelnik Općine Ivica Petričević.

Uz to, Piškornica je ivanečkoj Osnovnoj školi donirala projektor, stropni nosač za projektor, platno za projektor na stalku, dva zidna platna za projektor, dva CD playera, stol za stolni tenis, tri mreže za rukomet, četiri reketa za stolni tenis, dva kompleta loptica za stolni tenis i 30 vijača.

Osim školaraca poklon su dobili i vrtićarci kojima je u vrtić stigla gumena antistresna podloga.

Vrijedno je spomenuti i da su u sklopu priredbe prikupljali donacije za međunarodni humanitarni projekt “Marijini obroci” te da su za siromašnu djecu prikupili dvije tisuće kuna.

zatvori