Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Nemčići slave šest desetljeća svoje škole

Koprivnička Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“ slavi 60. obljetnicu osnutka škole kao osmorazredne ustanove. Vrhunac svečanosti bio je program održan u srijedu u Domoljubu.

Učenici i nastavnici cijelog se tjedna prisjećaju svih uspjeha unazad 60 godina pa je tako u školi, između ostalog, postavljena izložba fotografija učenika i učitelja koji su pohađali ili radili u školi, napravljena je staza slavnih sa svim nagrađivanim nastavnicima i učenicima i izložen presjek izdanja školskog lista, a nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture napravili su prezentaciju o uspješnim sportašima koji su pohađali školu.

I protekla je godina po rezultatima i provedenim projektima više nego uspješna, ocijenila je ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec: — Uspjeha ima toliko da možda ne bi bilo fer da neke kažem, a neke ne, ali reći ću vam ono što građani mogu ovog trena vidjeti. Naša učenica Sara Salajpal je u okviru kampanje „Ne govoru mržnje“ dizajnirala prekrasnu poštansku markicu koja će otići na sto tisuća adresa širom svijeta. Učenica Ema Grobenski dizajnirala je omot za mlijeko pa će se od sredine siječnja u svakom kućanstvu naći dizajnerski rad naše učenice. To je ono na što smo ponosni jer pokušavamo znanja koja djeca steknu da ih razumiju i primjenjuju. S našim radovima pokušavamo promovirati školu, Koprivnicu i županiju diljem svijeta.

Da u tome itekako uspijevaju potvrđuju keramičari koji su nagrađeni na najvećem svjetskom natječaju lijepih umjetnosti za djecu – Lidice 2016., sportaši koji su se s međunarodnog finala Sportskih igara mladih u svoju Koprivnicu vratili s čak dva zlata i jednim srebrom te kreativci koji su se i ove su se godine iskazali na literarno-likovnom natječaju Poj riči materinske.

Ravnateljica Gazdić-Buhanec ističe da im je u narednoj godini cilj u školskom parku u suradnji s Gradom urediti botaničku zbirku. To će, kaže, biti nešto veliko i za Koprivnicu.

zatvori