Utorak, 7. svibnja 2024.

Ovo je vrijedna donacija djeci koja najviše trebaju pomoć

U Gradskoj upravi danas je predstavljena akcija kojom će se pomoći najpotrebitijoj djeci našeg grada. Za ‘Božićno darivanje’, kako je nazvan projekt, zaslužna je Podravska banka koja će za nekoliko koprivničkih udruga donirati 80 tisuća kuna.

Konkretno, po deset tisuća kuna dobit će Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“, Sportska udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama „Veliko srce“ i Udruga „Moja“, dok će po dvadeset tisuća kuna dobiti Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ i Centar za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“.

— Imali smo želju da se čim više od donacije usmjeri prema djeci jer smo na njih svi najosjetljiviji i oni su najranjiviji. Ja se nadam da je ovo jedan početak ovakve suradnje Grada i Podravske banke za duže razdoblje i mi ćemo dati sve od sebe da ovo postane tradicija te da i ubuduće sudjelujemo u ovakvim projektima — rekao je član Uprave Podravske banke Daniel Unger.

Koprivnička Udruga „Veliko srce“, jedina sportska udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama u ovom dijelu Hrvatske, donaciju će iskoristiti kako bi što bolje pripremila svoje sportaše za predstojeću Zimsku olimpijadu u Austriji, rekao je ispred udruge na današnjoj konferenciji za medije Alen Marošević:

— Ova donacija će za našu udrugu biti velika pomoć. U trećem mjesecu imamo Zimsku olimpijadu tako da ćemo ova sredstva utrošiti u ono što nam je potrebno, kao što je sportska oprema, tako da naši sportaši budu što spremniji. Vjerujem da ćemo osvojiti neka odličja na zadovoljstvo cijele Koprivnice.

Udruga slijepih naše županije za taj će novac pak kupiti elektronsko povećalo koje će slijepim i slabovidnim učenicima omogućiti bolje i lakše obrazovanje te da budu ravnopravni s ostalim učenicima.

zatvori