Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Ususret novoj zgradi knjižnice Antonio Grgić pričat će nam o njihovoj suvremenoj arhitekturi

U okviru programa Koprivnička agora 21 u utorak, 8. studenog u 18 sati u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica (Čitaonici tiska na 1. katu) Antonio Grgić, dipl. arh. održat će predavanje Suvremena arhitektura knjižnica u Nizozemskoj.

Predavanje će biti održano u sklopu Tribine “Ususret novoj zgradi gradske knjižnice u Koprivnici”, a Grgić je tom prilikom predstaviti promjene u arhitektonskom oblikovanju knjižnica zadnjih desetljeća na primjerima Amsterdama, Rotterdama i Utrechta.

Suvremena knjižnica mijenja se kao pojam po sebi, ali se mijenja i kao arhitektonski i urbanistički program.

Predstavit će primjere strukturalizma u nizozemskoj arhitekturi druge polovice dvadesetog stoljeća, kao i najnovija rješenja suvremene arhitektonske prakse.

Izlaganje će biti popraćeno izložbom u izlozima “Knjižnica između prošlosti i budućnosti” – uz 170. obljetnicu osnivanja prve čitaonice u Koprivnici (1846.) i promišljanja građana “U novoj zgradi gradske knjižnice želim…!”.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori