Ilustracija. Izvor: Wikimedia Commons
Djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela omogućavanja trošenja droga i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Riječ je o 45-godišnjaku sa šireg koprivničkog područja i 18-godišnjaku s područja Varaždinske županije. Sumnja se da je stariji osumnjičenik od kolovoza prošle do kolovoza ove godine u više navrata prodavao i davao na uživanje marihuanu mlađem osumnjičeniku, kao i 17-godišnjaku s koprivničkog područja.

Nadalje, sumnja se da je mlađi muškarac tijekom ove godine u šumi na širem koprivničkom području neovlašteno uzgajao dvije biljke indijske konoplje tipa droga, a marihuanu je davao na uživanje 17-godišnjaku. Oduzeto mu je 11,4 grama marihuane.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela omogućavanje trošenja droga i neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv osumnjičenika rođenog 1971. godine podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu i predan je pritvorskom nadzorniku, a prema osumnjičenom rođenom 1998. godine podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Varaždinu.