Subota, 27. travnja 2024.

Usprkos manje novaca, u pripremi su sasvim novi projekti

Turističko vijeće županijske Turističke zajednice predložit će skupštini usvajanje proračuna za iduću godinu od 1.596.000,00 kuna.

To je za 72.000 kuna manje od ovogodišnjeg proračuna, pojasnio nam je direktor Zdravko Mihevc: — Do smanjenja proračuna najviše je došlo zbog smanjenih prihoda od našeg osnivača, Koprivničko-križevačke županije, te od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma.

Zdravko Mihevc. Snimio Marko Posavec.
Zdravko Mihevc. Snimio Marko Posavec.

No smanjena količina raspoloživog novca neće biti razlog smanjenja aktivnosti. Čak štoviše, sve dosadašnje planiraju realizirati i iduće godine, a planiraju i neke nove, kaže direktor Mihevc: — Prije svega, izdali bismo jednu brošuru o Pisanici od srca. Iduće će godine biti 10 godina „života“ toga projekta, pa tu obljetnicu planiramo popratiti prigodnom brošurom. Namjeravamo napraviti novu web stranicu Turističke zajednice. Također želimo ažurirati, odnosno poboljšati aplikaciju “Podravina i Prigorje na dlanu” za mobilne uređaje jer nismo zadovoljni njenim funkcioniranjem. S našim lokalnim restoranima želimo ući u projekt „Okusi hrvatske tradicije“. Hoće li tako i biti, odlučit će Skupština županijske Turističke zajednice.

A kako bi, smanjenim prihodima usprkos, realizirali sve projekte, posegnut će u unutarnje rezerve i koliko god je moguće rezati postojeće troškove, zaključio je Mihevc. Na naš upit o najznačajnijem projektu kojega provodi županijska Turistička zajednica, Mihevc je rekao da takvom smatra Pisanicu od srca. Iako je riječ više o marketinškom, a ne turističkom projektu, postigao je i postiže cilj – ponovno buđenje zanimanja za naivnu umjetnost.

zatvori