Petak, 26. travnja 2024.

Slaven traži prvu pobjedu protiv Lokomotive u Zagrebu, Burić: Možemo protiv svih, želimo tri boda

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu 17. kola Prve hrvatske nogometne lige igrati u Zagrebu protiv Lokomotive. Bit će im ovo drugi međusobni dvoboj; podsjetimo, u prvome je, u rujnu u Koprivnici, slavila Lokomotiva s 3:2 i to nakon što su Farmaceuti ispustili vodstvo 2:0.

Koprivnički prvoligaš u dobroj je igračkoj formi, ali nedostaju bodovi, što zbog sudačkih odluka, što zbog neučinkovitosti u napadu. Prema riječima trenera Željka Kopića, on i njegovi igrači u potpunosti su usredotočeni na utakmicu protiv Lokomotive:

Mislim da smo u zadnje vrijeme pokazali da možemo igrati jako dobar nogomet. To će nam biti cilj i u sutrašnjoj utakmici. Svjesni smo da je ovaj susret jako bitan i Lokomotivi i da nas čeka jako teška utakmica, ali idemo tamo s namjerom da učinimo sve da rezultat ostane pozitivan.

Što se tiče sastava, on će najvjerojatnije biti isti kao i onaj protiv Rijeke u prošlom kolu. Mali problem je ozljeda Stevanovića koji prema informacijama više neće konkurirati za sastav u ovom dijelu prvenstva. Protiv Rijeke je odlično funkcionirao vezni red Farmaceuta u kojem je svoje mjesto pronašao Mario Burić:

Bod protiv Rijeke bio nam je izuzetno važan. Pokazali smo da možemo igrati protiv svih i nadam se da ćemo to okruniti s tri boda protiv Lokomotive. Atmosfera u svlačionici je odlična što također donosi optimizam.

Lokomotiva se trenutno nalazi jedno mjesto ispod Slavena na prvenstvenoj ljestvici. U zadnje vrijeme nije u bajnoj formi, a nedavno su promijenili i trenera. Kopić je za Zagrepčane rekao da su mlada i talentirana momčad te da se treba pripaziti eventualnih promjena koje je donio novi trener.

Farmaceuti nikada do sada nisu svladali Lokomotivu u Zagrebu. Može li se to promijeniti vidjet ćemo nakon sutrašnje utakmice koja će se igrati s početkom u 18 sati.

zatvori