Ponedjeljak, 13. svibnja 2024.

Brkati rukometaši bore se za ‘najbrk’, birajte najljepši!

Rukometni klub Koprivnica Hangar 18 priključio se ovogodišnjoj kampanji prevencije raka prostate pod nazivom ‘Brkati studeni’, odnosno ‘Movember’. Vodstvo kluba, treneri i igrači cijelog su mjeseca puštali bradu kako bi dali svoj doprinos podizanju svijesti o raku prostate, testisa te zdravlja općenito.

Kako su i obećali, Koprivničanci su prije dva dana obrijali svoje brade, a ostavili brkove. S obzirom na izgled, boju i gustoću ne bismo se začudili da su Brko, Rijetki, Gusti, Žuti i Crni samo neki od novih nadimaka koji će im ostati. Koji je cilj ove akcije, upitali smo tajnika kluba Marka Sinkovića:

— Cilj ove akcije je podizanje svijesti stanovništva naše sredine o bolesti raka prostate. Uz njega se veže i rak testisa koji je možda i učestalija bolest među mlađom populacijom. Mi, kao većinski muški klub, koji okuplja veliki broj dječaka, želimo podići svijest oko ovih bolesti. Što je za žene mjesec listopad i borba protiv raka dojke to je za muškarce mjesec studeni i borba protiv raka prostate — rekao je Sinković.

Kako bi akcija što jače odjeknula i privukla što više pažnje, rukometaši su na svojoj Facebook stranici pokrenuli glasovanje za ‘najljepši brk kluba’. Pobjednik će u ime RK Koprivnica Hangar 18 uplatiti prikupljenu donaciju na račun Hrvatske lige protiv raka.

— Glasovanje je samo još jedan način, možemo reći upečatljiviji, da još jače privučemo pažnju građana na ovu bitnu akciju. Šetamo gradom, a svi se smiju, pa nam čestitaju na hrabrosti ili dobacuju šale. Upravo to je i cilj, da se građani zapitaju zašto smo to napravili pa da informacija o tome dođe i do onih koji nisu upoznati s ovom temom. Nekima brkovi stoje odlično, nekima smiješno, nekima loše, ali to nam je najmanje bitno. Bitno je probuditi svijest građana — kaže Sinković.

Zaista hvale vrijedan potez kluba koji nam je kroz šalu i zabavu poručio ozbiljnu stvar, a to je da je zdravlje najvažnije i da o njemu moramo skrbiti svaki dan. Podršku ovoj akciji možete dati i uplatom na račun Hrvatske lige protiv raka: IBAN HR1523400091100010320, a podršku najljepšem brku RK Koprivnice Hangar 18 možete dati ‘lajkom’ na njihovoj Facebook stranici večeras do ponoći.

zatvori