Utorak, 7. svibnja 2024.

PROMET VIKENDOM Jurnjava kroz selo, pijani vozači, prometne nesreće…

Vikend iza nas u policijskoj su statistici ponovno obilježili stari i mladi alkoholizirani vozači, bilo je nešto i prometnih nesreća, ali i katastrofalan slučaj vožnje u suprotnom smjeru na brzoj cesti kod Križevaca.

Krenimo redom. Od petka 18. do nedjelje 20. studenoga na području nadležnosti Policijske uprave koprivničko-križevačke dogodile su se četiri prometne nesreće. U njima su dvije osobe lakše ozlijeđene – riječ je o sudaru koji se u petak dogodio u Koprivnici. Preostale tri rezultirale su samo materijalnom štetom, a jednu od njih izazvao je vozač pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici sankcionirali su 146 prometnih prekršaja, što je nešto više od prosjeka. Od toga su se 43 prekršaja odnosila na alkohol i 18 na nepropisnu i/ili neprilagođenu brzinu.

Trojica vozača zadržana su do otriježnjenja, šestorica su uhićena, a protiv jednoga je proveden žurni prekršajni postupak i predan je u bjelovarski zatvor. Riječ je o 51-godišnjaku koji je u kasnim večernjim satima subote državnom cestom DC-10 kod Križevaca vozio pijan i u suprotnom smjeru.

Alkoholni rekorder uhvaćen je u subotu oko pola tri ujutro u Ulici Ljudevita Posavskog u Koprivnici. Bio je to 34-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom s čak 2,29 promila.

Za tom statistikom, nažalost, puno ne zaostaju ni mladi vozači. Čak ih je 11 zatečeno kako vozi pod utjecajem alkohola, a tri su imala više od 1,50 promila. Osim toga, dvojica su upravljala vozilima prije položenih vozačkih ispita, dok je jedan od njih k tome upravljao neregistriranim i neosiguranim vozilom. Jedan je mladi vozač uhićen, a dvojica su zadržana do otriježnjenja. Među njima je i alkoholni rekorder u kategoriji mladih vozača: bio je to 20-godišnjak uhvaćen u nedjelju malo prije 23 sata u Virju, a “napuhao” je 1,75 promila.

Rekorder što se tiče brzine kretanja bio je vozač zatečen u noćnim satima petka u Đelekovcu. Premda je u Ulici Pavla Kvakana na snazi ograničenje brzine na 50 kilometara na sat, ovaj je izrazito neodgovoran vozač onuda jurio čak 119 km/h.

zatvori