Srijeda, 1. svibnja 2024.

Podravsko-prigorski vinari predstavljat će se pod zajedničkom etiketom

Vinari s područja Koprivničko-križevačke županije od sada će se na tržištu predstavljati pod zajedničkom etiketom.

Koprivničko-križevačka županija je potrebu za ovakvim načinom organiziranja u poslovne organizacije uvidjela na mnogobrojnim sajmovima i manifestacijama izvan granice Republike Hrvatske na kojima nastupaju naši vinari, a zahvaljujući županijskoj etiketi za vino omogućit će se bolja prezentacija u marketinškom smislu, olakšati plasman te prodaja vina.

Rekao je to na jučerašnjem predstavljanju projekta predsjednik Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara zamjenik župana Darko Sobota te podsjetio:

– Naša županija je od 2003. godine uvelike doprinijela razvoju vinogradarstva i podrumarstva na ovim područjima, posebice sa svojim mjerama u proračunu za ovaj sektor poljoprivrede. Držim da je i sav taj trud i sav taj novac koji je uložen u vinogradarstvo i podrumarstvo dao ove odlične rezultate, ovaj efekt da imamo prestižna i vrhunska vina koja redom dobivaju najviša odličja, ne samo na domaćim nego i međunarodnim natjecanjima.

– Mi ćemo se zaista nastojati i dalje brinuti, skrbiti i pomagati pogotovo u ovim nekim bitnim logističkim aktivnostima i mislim da kao Županijska uprava materijalno podupiremo sve vaše aktivnosti. Čestitam vam na svemu ono što ste učinili da biste unaprijedili ovaj sektor poljoprivrede u našem području – rekao je župan Darko Koren.

Na predstavljanju županijske etikete za vino održana je i prezentacija koju je održao Miroslav Mirković, a u sklopu koje su navedeni neki od problema vinara, primjeri drugih područja koja su primijenila prepoznatljive etikete za određene sorte vina te kriterije i prednosti nastupanja pod jedinstvenom etiketom.

zatvori