Srijeda, 1. svibnja 2024.

PODRAVKINA UTAKMICA SEZONE “Želimo punu dvoranu, ‘bacit ćemo se na glavu’ za pobjedu”

Pred rukometašicama Podravke Vegete utakmica je sezone. Ove nedjelje u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović igrat će prvu utakmicu kvalifikacija za EHF Kup protiv njemačkog Bietingheima.

Njemice su trenutno prvoplasirana momčad svog prvenstva sa šest pobjeda u šest kola što dovoljno govori o kakvom se protivniku radi. Iako Podravku čeka iznimno težak posao, trener Goran Mrđen i njegove igračice spremne su za ovaj veliki izazov.

Što očekuje od utakmice, rekla nam je ponajbolja Podravkašica Ekatarina Nemaškalo:

Očekujem da će utakmica biti prije svega borbena, ali i dobra. Nadam se da će građani Koprivnice osjetiti da nam je potrebna podrška, da će napuniti dvoranu i da ćemo uz njihovu pomoć doći do pobjede. Želimo pobjedom napuniti samopouzdanje i otići u Njemačku po prolaz u grupnu fazu natjecanja.

Uz Nemaškalo, igračica od koje se najviše očekuje s obzirom na kvalitetu i igre koje pruža je Marijeta Vidak.

Veselim se utakmici u nedjelju. Spremamo se za Njemice od kad smo saznali da ćemo igrati s njima. Proučili smo im igru i taktiku i znam da smo spremne za pobjedu. Želimo igrati Europu, na to smo navikle. Bilo bi nam zaista “preprazno” bez europskih utakmica. Nadam se punoj dvorani uz koju ćemo doći do prednosti.

Snimio Luka Šarlija.
Snimio Luka Šarlija.

Trener Podravke Goran Mrđen svjestan je kvaliteta svojih protivnica, ali vjeruje da njegove igračice mogu napraviti iznenađenje.

Motiv je velik i to se vidi na igračicama i na i van terena. Kako se popularno kaže, znam da će se moje igračice baciti na glavu pa što bude. Što se tiče Njemica, one su trenutno hit Bundeslige. Možemo reći da su one trenutno ekipa s puno više zvijezda, a mi smo klub s puno većom tradicijom.

Podravka će sigurno morati odigrati svoju najbolju utakmicu kako bi došla do pobjede. Pobjeda je, ako se želi doći do grupne fazne EHF Kupa, imperativ jer se u Njemačkoj “vaditi” gotovo nemoguće.

Našim rukometašicama bit će potrebna velika podrška s tribina. Može li Koprivnica još jednom dokazati da je ‘grad rukometa’ vidjet ćemo ovog vikenda. Utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 18 sati. Ulaznice su besplatne, a dijelit će se u prostorijama kluba, na recepciji Podravke, u Pivnici i Hotelu Podravina.

zatvori