Nedjelja, 28. travnja 2024.

PODRAVKA U NJEMAČKOJ Vidak: Svjesna sam da smo morale bolje, želimo se iskupiti navijačima

Rukometašice Podravke Vegete ove će subote igrati uzvratnu utakmicu kvalifikacija za EHF Kup protiv njemačkog Bietigheima. Podsjetimo, rezultat prve utakmice bio je 23:16 u korist Njemica.

Prošlotjedna utakmica u Koprivnici riješila je sve dvojbe oko toga tko će nastaviti natjecanje u Europi. Sutrašnja utakmica praktički se mora ‘samo odraditi’ jer su šanse za preokret gotovo nikakve.

Ipak, sportski je odigrati svaku utakmicu s maksimalnim angažmanom, a uspjehom možemo smatrati bilo kakav pozitivan rezultat. Složila se s tim i Marijeta Vidak od koje se više očekivalo u prvoj utakmici: — Svjesna sam da smo podbacili u Koprivnici i da smo moje suigračice i ja morale odigrati puno bolje. Napad nam nije funkcionirao onako kako smo se dogovorili u svlačionici, više je to bilo stihijski i na kraju je rezultat ispao takav kakav je. Njemice jesu kvalitetnija ekipa, ali mi ćemo sutra dati sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata. Na taj način bismo se iskupili našoj publici koja je u lijepom broju prošlog tjedna napunila dvoranu.

Uspoređujući novce koji se ulažu u koprivnički i njemački klub, ne čudi razlika u kvaliteti. Podravka je prije tjedan dana odigrala dobru utakmicu u obrani, ali je napad ‘štekao’. Nisu igračice trenera Gorana Mrđena imale ideju kako doći do gola Njemica. Krila praktički loptu nisu ni vidjela, a pucačima je kreirano malo, gotovo nimalo prilika. Pitanje je je li sve to samo zbog razlike u kvaliteti.

Mogu li Koprivničanke doći barem do pozitivnog rezultata vidjet ćemo nakon subotnje utakmice koja će se igrati s početkom u 20 sati.

zatvori